PSYLLIUMFRÖSKAL

Psylliumfröskal Eko grov innehåller 85% högkvalitativa kostfibrer 
De kostfibrer hon studerar bryts ner till fettsyror som smörsyra och propionsyra, som utgör tarmslemhinnans favoritföda.

Precis som hela kroppen behöver bra näring, så behöver varje organ i kroppen få sin speciella näring. Smörsyran gör att tarmens slemhinna håller sig tät och stark, förklarar hon.

En frisk slemhinna är en barriär mot de giftiga ämnen som kan passera tarmen, och löper också mindre risk för inflammationssjukdomar, grova fiberer gör bättre nytta längre ner i tarmen. Problemet är att de flesta kostfibrer, bryts ner i början av tjocktarmen, medan ulcerös kolit och Cancer framförallt drabbar den nedre delen av tjocktarmen.

RIKTIGA EKOLOGISKA GROVA FIBRER FRÅN PSYLLIUMFRÖSKAL HAR EN BÄTTRE FUNKTION BÅDE FÖR MAGE OCH TARMAR. Passar också utmärkt vid bakning. Psyllium fröskal är rik på kostfibrer, blanda i vatten, gärna med Nyponpulver och våra Chiafrön. eller berika dina smoothies, bröd, kakor och pajer med Psyllium fröskal. 

EKOLOGISKT PSYLLIUMFRÖSKAL, KALLAS OCKSÅ FIBERHUSK, SÄNKER KOLESTEROLVÄRDET. Gallsalter återvinns sedan av kroppen och används på nytt. Fibrerna hjälper då till att föra med sig dessa gallsalter ut ur kroppen, så att återupptaget blir mindre och mer kolesterol måste gå åt till att bilda nya gallsalter, och kolesterolnivån sänks.

PSYLLIUM FRÖSKAL, FIBERHUSK, BRA FÖR MAGE, TARMAR

EKOLOGISKA PSYLLIUMFRÖSKAL BRA FIBRER FÖR MAGE OCH TARM PREMIUM 250 gr

Baka ditt eget ekologiska bröd utan socker och kemikalier.

EKOLOGISKT FRÖKNÄCKE

100 g Solrosfrö eko

100 g Pumpakärnor eko

100 g Sesamfrö eko

30 g Nyponpulver Pain@way eko

30 g Chiafrön Eko

2 msk Fiberhusk av Psylliumfröskal Ekologiskt

1-2 tsk salt

0,5 l vatten

Blanda allt och låt stå och svälla i 10 min.

Bred ut på 2 bakplåtsklädda plåtar med en slickepott och grädda i varmluftsugn 160 g ca 1 tim. Vänd och byt plats på plåtarna efter halva tiden. Ta bort papper inom någon minut efter det är klart.

Vi rekommenderar Toppits bakplåtspapper med struktur som släpper bättre från brödet.

Recept från www.bravara.se

Tillagd i varukorgen